Opnieuw langdurige vertraging in grote drugszaak Neer

     Opnieuw langdurige vertraging in grote drugszaak Neer

De inhoudelijke behandeling van een strafzaak tegen vier verdachten in een omvangrijke drugszaak in Neer loopt opnieuw maanden vertraging op. Dit gebeurde ook al vorig jaar zomer toen plots bleek dat inbeslaggenomen mobieltjes moesten worden onderzocht.

De zaak tegen de verdachten uit Swalmen, Neer, Roermond en Stuttgart werd deze donderdag weer aangehouden. De advocaten, die op de zittingsdag verschenen, kregen te horen dat er nog steeds onderzoek moet plaatsvinden naar de mobieltjes.

Tijd

De vertraging leidde tot frustratie bij de advocaten. Advocaat Marcel Heuvelmans: „De telefoons zijn nog steeds niet uitgelezen. Het kan zomaar pas aan het einde van het jaar zijn dat de zaak kan worden behandeld. Dan gaat een aantal van de rechters met pensioen, wat betekent dat nieuwe rechters zich moeten inlezen. Het kost veel tijd.”

Inval

De drie telefoons, Blackberry’s, werden inbeslaggenomen bij een politie-inval in een woning in Neer op 14 augustus 2017. Onduidelijk is van wie de telefoons zijn. Bij de inval werden tevens 36.000 xtc-pillen, ten minste 75 kilo drugsgrondstoffen en een tabletteermachine gevonden. Het arrestatieteam pakte de 22-jarige Kader S. uit Stuttgart, Theo S. (44) uit Swalmen en Torsten van der K. uit Swalmen op. De bewoner van het pand, Peter van D. (37) werd een dag later gearresteerd.

Geschorst

Wanneer de nieuwe zittingsdag is blijft onduidelijk. Volgens Heuvelmans zijn de verdachten inmiddels voor onbepaalde tijd geschorst.

Bron: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190207_00091625/opnieuw-langdurige-vertraging-in-grote-drugszaak-neer